Tuesday, June 8, 2010

Απορρίφθηκε η αίτηση της GM για βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση


Απορρίφθηκε η αίτηση της GM για βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Απορρίφθηκε η πρόταση της General Motors Co. για κρατική βοήθεια από οργανωτική επιτροπή, καθώς «δεν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές», σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο είχε πρόσβαση το Dow Jones Newswires.

«Η General Motors έχει τις κατάλληλες πηγές για να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση της ευρωπαϊκής της μονάδας από μόνη της», όπως αναφέρεται στο έγγραφο.

Σημειώνεται πως το έγγραφο είναι με ημερομηνία 8 Ιουνίου, και η αίτηση χρηματοδότησης της GM αφορούσε την αναδιάρθρωση της μονάδας Adam Opel GmbH στη Γερμανία.

«Έπειτα από την πλήρη αποπληρωμή των κρατικών δανείων από τις κυβερνήσεις Αμερικής και Καναδά, η ρευστότητα της GM υπολογίζεται να φτάσει περίπου τα 10 δισ. ευρώ», αναφέρεται συμπληρωματικά στο έγγραφο.

Η GM ζητούσε βοήθεια ύψους 1.1 δισ. ευρώ από τη Γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα ευρύτερο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που αφορά την Ευρώπη. Συνολικά, η ανάγκη για χρηματοδότηση της εταιρείας στην Ευρώπη φτάνει τα 3,7 δισ. ευρώ.

source: capital.gr

No comments:

Share |