Tuesday, June 8, 2010

Γερμανία: Αύξηση 0,9% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο


Γερμανία: Αύξηση 0,9% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)—Σε ποσοστό 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Απρίλιο, έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, καθώς η οικονομική ανάκαμψη συνεχίστηκε με ήπιο ρυθμό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Η εποχιακά αναπροσαρμοσμένη αύξηση ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από τις προσδοκίες και δείχνει ότι διατηρείται η τροχιά ανάκαμψης, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα που έπληξε την ανάπτυξη, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας στη σύνοψη των αποτελεσμάτων.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε σε ποσοστό 13,3%.

«Μετά τους χειμερινούς μήνες, η ενίσχυση της πορείας ανάκαμψης της βιομηχανικής παραγωγής συνεχίστηκε με ελαφρώς πιο ήπιο ρυθμό τον Απρίλιο», σημειώνει το υπουργείο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,3% σε μηνιαία και εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση.

Τα στοιχεία για την παραγωγή του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας αύξηση 4,3% από 4% προηγουμένως. Η ανάκαμψη τον εν λόγω μήνα οφείλεται στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου μετά τη «χειμερία νάρκη».

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι κατασκευές οδήγησαν εκ νέου στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι μεταποιητικές παραγγελίες αυξήθηκαν 2,8% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, καθώς η ζήτηση αναπτύχθηκε τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό.


source: capital.gr

No comments:

Share |