Tuesday, June 8, 2010

Fitch: "Τρομερές" οι δημοσιονομικές προκλήσεις για τη Μ. Βρετανία


Fitch: "Τρομερές" οι δημοσιονομικές προκλήσεις για τη Μ. Βρετανία

Τρομερές χαρακτηρίζει η Fitch τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία, ενώ παράλληλα τονίζει ότι απαιτείται μία ισχυρή μεσοπρόθεσμη στρατηγική εξυγίανσης, συμπεριλαμβανομένου ταχύτερου ρυθμού μείωσης του ελλείμματος από αυτόν που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του Απριλίου του 2010.

Ο οίκος σημειώνει ότι η αξιολόγησης «ΑΑΑ» της Μ. Βρετανίας στηρίζεται από τα ισχυρά θεσμικά όργανα, την ανεπτυγμένη, διαφοροποιημένη και ευέλικτη οικονομία, την εξαιρετική χρηματοδοτική ευελιξία και το ιστορικό της στις δημοσιονομικές προσαρμογές.

Ωστόσο, συνεχίζει η Fitch, η αύξηση του κρατικού χρέους από το 2008 είναι μεγαλύτερη από άλλων χωρών με την ίδια αξιολόγηση, ενώ η προσαρμογή του πρωτογενούς ισοζυγίου που απαιτείται για τη σταθεροποίηση του χρέους είναι από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Το πρωτογενές έλλειμμα είναι σχεδόν το διπλάσιο από τα επίπεδα που διαμορφωνόταν σε προηγούμενες περιόδους δημοσιονομικής επιδείνωσης στη Μ. Βρετανία τις δεκαετίες του 1970 και του 1990.

source: capital.gr

No comments:

Share |