Tuesday, June 8, 2010

Κέρδη 0,8% για το αργό στα $72


Κέρδη 0,8% για το αργό στα $72

Μικρά κέρδη σημείωσε στις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του αργού βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ και παρά την καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας για τις τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού Ιουλίου κέρδισε 55 cents ή 0,8% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 71,99 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου Brent στο ICE futures exchange του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 72,30 δολ. το βαρέλι.

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA) υποβάθμισε σήμερα τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του αργού το 2010 και το 2011 επικαλούμενη τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Στην μηνιαία της έκθεση η αμερικανική υπηρεσία τοποθετεί την τιμή του αμερικανικού αργού στα 78,75 δολ. το βαρέλι το 2010, που αποτελεί μείωση 4,2% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της. Οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν κοντά στα 78 δολ. το τρίτο τρίμηνο, πριν ανακάμψουν κοντά στα 80,33 δολ. το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Για το 2011 οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν κοντά στα 82,50 δολ. το βαρέλι, κατά 3 δολ. χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

Η EIA αναθεώρησε καθοδικά τις τιμές λόγω της "αβεβαιότητας για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και στη ζώνη του ευρώ".

Η ζήτηση στις ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί το γ΄ τρίμηνο στα 18,91 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας, σημειώνοντας άνοδο μόλις 1,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

source: capital.gr

No comments:

Share |