Wednesday, June 9, 2010

Πτωτικά ο Nikkei, εκπληκτικό "φίνις" στην Κίνα

Πτωτικά ο Nikkei, εκπληκτικό "φίνις" στην Κίνα

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια με το Nikkei να υποχωρεί σε ποσοστό 1% και τους δείκτες της Κίνας να σημειώνουν εκπληκτικό «φίνις» καταγράφοντας άνοδο άνω του 2%, αντισταθμίζοντας τις πρωινές απώλειες.

«Η αγορά δεν μας έχει πείσει ότι έχουμε δει τα χειρότερα», εκτιμά αναλυτής της IG Markets στο MarketWatch. «Οποιαδήποτε άσχημη είδηση από την Ευρώπη ή την Κίνα κάνει τους επενδυτές να ψάχνουν εναγωνίως το κουμπί της πώλησης. Ο κόσμος δεν έχει πειστεί για το παγκόσμιο outlook», συμπλήρωσε.

Στο Τόκιο, ο Nikkei κινήθηκε πτωτικά, χάνοντας έδαφος έως και άνω του 1%, λόγω ρευστοποιήσεων που σχετίζονται με παράγωγα, ενόψει της λήξης συμβολαίων την Παρασκευή. Εξάλλου, οι επενδυτές φαίνεται πως δεν δέχτηκαν με αισιοδοξία την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης από τον Ναότο Καν, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι με το Nikkei πάνω από τις 9.300 μονάδες, δεν είναι ακόμη καλή χρονική στιγμή για επιθετικές αγορές.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε σημαντικά στις απογευματινές συναλλαγές, αντιστρέφοντας το αρνητικό πρωινό κλίμα, εξαιτίας διαρροών από την κυβέρνηση, για εκπληκτικά μακροοικονομικά στοιχεία για το Μάιο. To Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές ότι οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 50% το Μάιο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, υποχώρησε 0,8%, στις 109,42 μονάδες στο Τόκιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαΐου.

Επίσης στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε απώλειες 1,04% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 9.439,13 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε επίσης απώλειες 0,93%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινήθηκε πτωτικά 0,37%, ενώ θετικά πρόσημα εμφανίζουν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,4% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 1,88%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει κέρδη 2,59%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει πτώση 0,26%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί κατά 1,12%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 καταγράφει οριακά κέρδη 0,09% και ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία ακολουθεί με άνοδο 0,37%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 0,66%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε μικρά κέρδη 0,14%.


source: capital.gr

No comments:

Share |