Tuesday, January 3, 2012

BP κατά Halliburton: Ζητά αποζημίωση $20 δισ


BP κατά Halliburton: Ζητά αποζημίωση $20 δισ

Αποζημίωση τουλάχιστον 20 δισ. δολ. από την Halliburton διεκδικεί η ΒΡ σχετικά με την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.

Επισημαίνεται ότι η Halliburton λειτουργούσε ως εργολάβος της ΒΡ στην πετρελαιοπηγή Μακόντο, όπου το τραγικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 11 εργαζομένους, οδήγησε σε διαρροή 4 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού καταλήγοντας σε μία δυσβάσταχτη περιβαλλοντική καταστροφή και σε ένα κύμα αγωγών και μηνύσεων κατά της ΒΡ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης, η ΒΡ ζητάει από την Halliburton να καλύψει όλο το κόστος για την απομάκρυνση της πετρελαιοκηλίδας, τις ζημίες που υπέστη από την έκρηξη στην πετρελαιοπηγή όπως και τα διαφυγόντα κέρδη.

Επισήμως, δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο ύψος αποζημίωσης. Στην ιστοσελίδα της όμως, η ΒΡ αναφέρει ότι μέχρι τώρα έχει δαπανήσει 14 δισ. δολ. για την αποκατάσταση της περιοχής και πως επιπλέον 20 δισ. δολ. προορίζονται για αποζημιώσεις και αποκατάσταση της περιοχής από την χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Επισημαίνεται ότι η ΒΡ κατηγορεί την Halliburton ότι απέκρυψε στοιχεία τα οποία αναφέρονταν σε πιθανά προβλήματα σχετικά με το τσιμέντο που είχε χρησιμοποιήσει στην πλατφόρμα «Deepwater Horizon» και πως κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά στοιχεία σχετικά με τις δοκιμές που διενεργήθηκαν.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |