Tuesday, January 3, 2012

Βρετανία: Άνοδος του μεταποιητικού PMI το Δεκέμβριο


Βρετανία: Άνοδος του μεταποιητικού PMI το Δεκέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Πτώση εμφάνισε το Δεκέμβριο πάλι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Βρετανία. Η υποχώρηση του κλάδου ωστόσο ήταν μικρότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες καθώς οι παραγγελίες για εξαγωγές αυξήθηκαν και ο ρυθμός της παραγωγής σταθεροποιήθηκε έπειτα από αρκετούς μήνες υποχώρησης. Ωστόσο για το τέταρτο τρίμηνο συνολικά η παραγωγή και οι συνολικές νέες παραγγελίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Markit and the Chartered Institute of Purchasing and Supply. Ο δείκτης PMI σημείωσε άνοσο στις 49,6 μονάδες το Δεκέμβριο από 47,7 μονάδες το Νοέμβριο ξεπερνώντας τις προβλέψεις οικονομολόγων οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 47,3 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι ενδείξεις άνω των 50 μονάδων σημαίνουν επέκταση του κλάδου ενώ αυτές κάτω των 50 μονάδων συρρίκνωση.

«Ο Δεκέμβριος έφερε στη Βρετανία ορισμένες ευχάριστες ειδήσεις για τον κλάδο,» αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson. «Το επίπεδο της παραγωγής σταθεροποιήθηκε έπειτα από την πτώση τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο καθώς η άνοδος των εξαγωγών αντιστάθμισε εν μέρει την αδυναμία στην εγχώρια αγορά.»




source: capital.gr

No comments:

Share |