Wednesday, November 23, 2011

ΜΙG: Υπεγράφη το προσύμφωνο για την πώληση του 90% της Vivartia Cyprus


ΜΙG: Υπεγράφη το προσύμφωνο για την πώληση του 90% της Vivartia Cyprus

Την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και των Κυπρίων επιχειρηματιών Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενελάου Σιακόλα για την πώληση του 90% της εταιρείας VIVARTIA CYPRUS LTD, έναντι τιμήματος 42εκ. εκ των οποίων καταβλήθηκε προκαταβολή ποσού 4.2 εκ. ανακοίνωσε η MIG.
Η εν λόγω συμφωνία έχει ήδη λάβει την έγκριση από την αρμόδια Κυπριακή Αρχή Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση του τιμήματος.

Σημειώνεται ότι το 10% της Εταιρείας παραμένει στη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ενώ με την εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη παρουσία των προϊόντων της VIVARTIA (υπό τα σήματα ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ) στην Κύπρο μέσω συνέχισης της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών του ομίλου VIVARTIA που σήμερα εξάγουν τα προϊόντα τους στην Κύπρο και της VIVARTIA CYPRUS LTD.

Η μεταβίβαση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τις ταμειακές ροές του Ομίλου, ενώ εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το ποσό των 16 εκ. περίπου.

source: reporter.gr

No comments:

Share |