Wednesday, November 23, 2011

UBS: Τσεκούρι στις τιμές-στόχους των τραπεζών


UBS: Τσεκούρι στις τιμές-στόχους των τραπεζών

Σε υποβάθμιση των συστάσεων για Alpha Bank και Marfin προχωρά η UBS σε σημερινή της έκθεση, όπου μειώνει δραστικά τις τιμές -στόχους για όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, οι τράπεζες παραμένουν δέσμιες των μακροοικονομικών μεγεθών, ενώ τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους- εξαιρουμένων των εκροών στις καταθέσεις- αναμένεται να είναι «ανθεκτικά». Στους υπολογισμούς της που οδηγούν στις υποτιμήσεις, η UBS συνυπολογίζει υψηλότερες επισφάλειες, αλλά και το "κούρεμα" 50% στην ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων.

Το "κούρεμα" των ομολόγων, οι έλεγχοι της Blackrock αλλά και οι απαιτήσεις της EBA για core tier 1 δείχνουν ότι τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση θα ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που οι τράπεζες τελικώς κληθούν να αποτιμήσουν τα χαρτοφυλάκια ελληνικών ομολόγων mark to market, το μέγεθος αυτό ανεβαίνει στα 18 δισ. ευρώ, αναφέρει.

Ο οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε neutral από buy, μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 1,2 ευρώ από 3,2 ευρώ. Παράλληλα, υποβαθμίζει τη Marfin σε sell από neutral, με την τιμή-στόχο στα 0,2 από 0,3 ευρώ.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |