Sunday, September 13, 2009

Εμπορικές εκθέσεις τώρα και σε... online σύνδεση

Εμπορικές εκθέσεις τώρα και σε... online σύνδεση

Μια νέα τάση αρχίζει να διαμορφώνεται στον τομέα της διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων, καθώς, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που υποστηρίζει τις interactive υπηρεσίες, την επικοινωνία και τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, είναι θέμα λίγου χρόνου να αναπτυχθούν σε μεγάλη κλίμακα διαδικτυακές εκθέσεις.


Οι οn line εκθέσεις είναι μία οικονομική λύση, καθώς η επίσκεψη δεν στοιχίζει τίποτα.
Hδη, μεγάλες εταιρείες από διάφορες χώρες του κόσμου, από τις ΗΠΑ ως την Ινδία, έχοντας κατανοήσει ότι η διεθνής ανάπτυξή τους περνά από το Διαδίκτυο, έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες με περιεχόμενο, που εμπλουτίζουν συνεχώς, με πλήρη κατάλογο των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν και με υπηρεσίες διαδικτυακής επικοινωνίας. Μέσω video, computer animation και άλλων πιο εξελιγμένων τεχνικών, δημιουργούν οπτικά εφέ για πιο ευχάριστη και λειτουργική πλοήγηση. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις διαδικτυακές εκθέσεις.

Στην Ελλάδα, αν και οι επιχειρήσεις υιοθετούν με πιο αργούς ρυθμούς τέτοιες πρακτικές, λόγω και της οικονομικής κρίσης, έχουν στραφεί στην αναζήτηση φθηνότερων λύσεων για την εξεύρεση πελατών ή επενδυτών, προκειμένου να αναπτυχθούν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Οι online εκθέσεις είναι μια οικονομική λύση, καθώς η επίσκεψη δεν στοιχίζει τίποτα, ενώ για συμμετοχή με περίπτερο το κόστος ανέρχεται στο 5% των εξόδων για τη συμμετοχή με φυσική παρουσία.

Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση που έχει παρατηρηθεί από επισκέπτες στην πρώτη διαδικτυακή διεθνή online έκθεση που παρουσίασε η BusinessGlobal.com, μια υπηρεσία που δημιούργησε η κυπριακή εταιρεία IMC Business Global Public Ltd, εξειδικευμένη εταιρεία στη διοργάνωση διεθνών εμπορικών εκθέσεων.

Πρόκειται για την «The Best of China 2009», που προβάλλει σε 24 διαδικτυακές αίθουσες τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες της Κίνας. Συμμετέχουν 2.700 εκθέτες, ενώ τις 2 πρώτες ημέρες οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 43.000.

Σημειώνεται ότι το BusinessGlobal.com συνεργάζεται στενά με τον κινεζικό οργανισμό China-Europe Association for Technical and Economic Cooperation (CEATEC) και έχει την υποστήριξη του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Επίσης, μετά την «The Best of China» θα ακολουθήσει άλλη διοργάνωση τον Οκτώβριο, το Euro-China Partnership and Investment Fair.

naftemporiki

No comments:

Share |