Friday, October 7, 2011

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την αγορά εργασίας


ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την αγορά εργασίας


Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε το Σεπτέμβριο περισσότερες θέσεις εργασίας απ΄ ό, τι περίμεναν οι αναλυτές, ενώ την ίδια στιγμή αναθεωρήθηκαν ανοδικά και τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες, διαμορφώνοντας μια πιο ενθαρρυντική εικόνα για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 103.000 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, με τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργεί 137.000 θέσεις εργασίας, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Η απασχόληση συνέχισε να υποχωρεί στον δημόσιο τομέα που έχασε συνολικά 34.000 θέσεις εργασίας. Τα αμερικανικά ταχυδρομεία έχασαν 5.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά συνολικά 99.000 θέσεις και έδειξαν ότι τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 57.000 θέσεις και 127.000 θέσεις τον Ιούλιο.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν και ένα έκτακτο γεγονός: την επιστροφή 45.000 υπαλλήλων της Verizon Communications Inc. στις εργασίες τους τον Αύγουστο.

Ο δείκτης ανεργίας -που προκύπτει από ξεχωριστή έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά- παρέμεινε αμετάβλητος στο 9,1% για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 60.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη εργασίας να διαμορφώνεται στο 9,1%.



source: capital.gr

No comments:

Share |