Saturday, March 21, 2009

ΜΡΒ: Κινήσεις ενίσχυσης κεφαλαιακής διάρθρωσης

ΜΡΒ: Κινήσεις ενίσχυσης κεφαλαιακής διάρθρωσης

Στην έγκριση της έκδοσης Αξιόγραφων Κεφαλαίου μέχρι 250 εκατ. ευρώ ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, σε μία ή περισσότερες σειρές προχώρησε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank Public Co, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου.

Τα δικαιώματα και οι αξιώσεις των κατόχων των αξιόγραφων θα είναι μειωμένης εξασφάλισης και δευτερεύουσας προτεραιότητας προς τις αξιώσεις των πιστωτών, αλλά θα έχουν προτεραιότητα έναντι των μετόχων της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αξιόγραφα που θα εκδοθούν δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης αλλά θα μπορούν, κατ' επιλογή της τράπεζας και κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, να εξαγορασθούν στο σύνολό τους στην ονομαστική τους αξία μαζί με οποιουσδήποτε δεδουλευμένους τόκους, πέντε χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία πληρωμής τόκου που ακολουθεί.

Επίσης θα φέρουν σταθερό επιτόκιο 7% και ο τόκος θα είναι πληρωτέος κάθε τρεις μήνες και αρχικά θα προσφερθούν σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, σε επαγγελματίες επενδυτές και σε πρόσωπα τα οποία θα επενδύσουν τουλάχιστον 50.000 ευρώ έκαστο. Σε μεταγενέστερο στάδιο πιθανόν να εξετασθεί η προσφορά των αξιόγραφων και στο ευρύ κοινό μέσω δημοσίας προσφοράς. Σημειώνεται ότι η τράπεζα προτίθεται να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των αξιόγραφων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |