Friday, July 25, 2008

Infineon: Διεύρυνση ζημιών - Σχέδια για 3.000 περικοπές θέσεων

Infineon: Διεύρυνση ζημιών - Σχέδια για 3.000 περικοπές θέσεων


Τα σχέδιά της για περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας αποκάλυψε η Infineon Technologies, η Νο2 κατασκευάστρια ημιαγωγών στην Ευρώπη, με στόχο τη μείωση των δαπανών της μετά τη διεύρυνση των ζημιών στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης.

Ειδικότερα, οι ζημίες της γερμανικής εταιρείας κατά το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου αυξήθηκαν στα 592 εκατ. ευρώ από 197 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ζημίες ύψους 273 εκατ. ευρώ.

«Η Infineon θα πρέπει να προσαρμόσει το μέγεθός της στις σημερινές συνθήκες της αγοράς», αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως η μείωση των διοικητικών θέσεων είναι «αναπόφευκτη».

Η Infineon, η οποία εμφανίζει ζημίες τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε τον Απρίλιο τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες από την αρχική δημόσια εγγραφή της, το 2000.

Τον περασμένο μήνα, αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου – στην οποία βρισκόταν επί σχεδόν τέσσερα χρόνια – ο Βόλφγκανγκ Ζίμπαρτ – έπειτα από διαφωνία του με το δ.σ. Ο νέος CEO, Πέτερ Μπάουερ παρουσίασε αυτό το μήνα τη νέα εταιρική δομή της Infineon, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και την εξοικονόμηση πόρων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |