Friday, July 25, 2008

Daimler: Συνομιλίες για την απόκτηση ποσοστού στην Kamaz

Daimler: Συνομιλίες για την απόκτηση ποσοστού στην Kamaz

Σε συνομιλίες για την απόκτηση ποσοστού 42% στη ρωσική κατασκευάστρια φορτηγών Kamaz βρίσκεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας.

«Πέραν της δυνατότητας κατασκευής ενός νέου εργοστασίου για τοπική συναρμολόγηση της Daimler Trucks, η μονάδα μελετά επίσης το ενδεχόμενο απόκτησης ενός μεριδίου στην… Kamaz, το οποίο θα δώσει στις δυο εταιρείες τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ανάπτυξη, την παραγωγή και τις γνώσεις τους όσον αφορά στις πωλήσεις», αναφέρει η Daimler σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα σήμερα, το Reuters είχε μεταδώσει πως η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά ποσοστού στην Kamaz.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην Daimler να αναζητήσει νέες ευκαιρίες στη ρωσική αγορά φορτηγών πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα έκανε σε περίπτωση που ξεκινούσε τη δική της παραγωγή, δήλωσε στο πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη πτώση των κερδών της στο δεύτερο τρίμηνο κατά 25%, ενισχύονταν σήμερα κατά 0,8% στα 38,76 ευρώ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |