Wednesday, July 21, 2010

Υποχωρούν ευρώ-δολάριο, κερδισμένο το γιεν

Υποχωρούν ευρώ-δολάριο, κερδισμένο το γιεν

Αρνητικό είναι το κλίμα για το ευρώ, το οποίο υποχωρεί κοντά στα 1,2812 δολάρια, εν όψει και των αποτελεσμάτων στο τέλος της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά stress test.

Πτωτικά κινείται και το δολάριο εν μέσω ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που ενισχύεται η ζήτηση για το γιεν, ως καταφύγιο.

Το γιεν σημειώνει άνοδο έναντι όλων των 16 μεγάλων νομισμάτων, ενώ ο Dollar Index, ο οποίος καταγράφει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με τους έξι μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, ήταν κοντά σε χαμηλό 11 εβδομάδων.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται η ομιλία Bernanke ενώ αύριο θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας και τις μεταπωλήσεις κατοικιών.

«Το γιεν ενισχύεται σε περιόδους αποστροφής ρίσκου, ενώ ο Bernanke θα πρέπει να είναι ειλικρινής σήμερα για τα πτωτικά ρίσκα, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομική ανάκαμψη παραμένει ως έχει. Τα ευρωπαϊκά τραπεζικά stress tests εξάλλου ενισχύουν την αβεβαιότητα», σχολιάζει αναλυτής της Bank of New York Mellon.

Το γιεν ενισχύεται στα 111,87 έναντι του ευρώ από τα 112,70 χθες, ενώ σημειώνει άνοδο στα 87,03 έναντι του δολαρίου από τα 87,51 χθες.

Ο Bernanke μιλάει ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας στην εξαμηνιαία αναφορά του για τη νομισματική πολιτική σήμερα, ενώ αύριο καταθέτει στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του κοινοβουλίου.

source: capital.gr

No comments:

Share |