Tuesday, October 26, 2010

Citigroup: Βλέπει αυξήσεις μερισμάτων στο Χ.Α και ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας- Βullish και για την Ευρώπη


Citigroup: Βλέπει αυξήσεις μερισμάτων στο Χ.Α και ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας- Βullish και για την Ευρώπη

Με κέρδη που ξεπερνούν το 16% από τον πάτο της αγοράς που σημειώθηκε στις αρχές του Ιουνίου και «έγραψε» 1.404 μονάδες για το γενικό δείκτη, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί παρά να προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών οίκων, οι οποίοι εκτιμούν ο ένας μετά τον άλλον, πως το 2011 θα είναι μία σημαντική χρονιά για τις ελληνικές μετοχές.



Πριν μερικές ημέρες η Morgan Stanley υπογράμμισε την ελκυστικότητα του Χ.Α και το ίδιο είχε κάνει και η Citi. Ωστόσο, η Citi επιστρέφει και πάλι και επιμένει πως, με βάση τους εκτιμώμενους δείκτες p/e του 2011, το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη (μαζί με την Αυστρία) , με p/e στο 9,5. Eλάχιστα πιο ελεκυστικές και φθηνές θα είναι, σύμφωνα με την τράπεζα, οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας ( με p/e στο 9,4).

Το πιο σημαντικό σημείο όμως των στοιχείων της Citi είναι πως προβλέπει εκτίναξη της ανάπτυξης στα κέρδη του 2011 των εισηγμένων εταιρειών στο Χ.Α, καθώς από το -45,8% φέτος, το επόμενο έτος αναμένεται να… πετάξουν στο +41,3%! Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ανάκαμψη κερδοφορίας στην Ευρώπη, αφού στις 10 από τις 16 αγορές που παρακολουθεί η κερδοφορία θα σημειώσει βουτιά και μόνο στις έξι αναμένεται ανάπτυξη (Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, δηλαδή κυρίως στις αγορές του Νότου!).

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης και οι εκτιμήσεις της Citi για την μερισματική πολιτική του 2011, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται εκτίναξη και στα μερίσματα που θα διανήμουν οι ελληνικές εισηγμένες, αφού από δραματική πτώση 46,1% το 2010, η αύξηση των μερισμάτων το 2011 θα βρεθεί στο +5,5%.
Οπως σημειώνει η Citi, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όπου η ευρωπαϊκή αγορά κινήθηκε σε στενό όριο διακυμάνσεων, σύντομα θα σπάσει αυτήν την τάση και μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε σημαντική άνοδο στις μετοχές της περιοχής. Οπως τονίζει, για τους επόμενους 12-18 μήνες παραμένει bullish για την Ευρώπη και ο λόγος είναι οι πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις, η ποσοτική χαλάρωση, η ανάκαμψη της κερδοφορίας και το τέλος των μακροοικονομικών σοκ.

source: reporter.gr

No comments:

Share |