Wednesday, September 16, 2009

Άλλα 5 χρόνια στο Μπαρόζο

Άλλα 5 χρόνια στο Μπαρόζο


Το διορισμό του José Manuel Barroso στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πορτογάλος πολιτικός θα παραμείνει έτσι για άλλα πέντε χρόνια στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο διορισμός του εγκρίθηκε με 382 ψήφους υπέρ, 219 κατά και 117 αποχές.

Για την έγκρισή του, σύμφωνα με τη συνθήκη της Νίκαιας, ήταν αναγκαία η απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων (οι αποχές δεν προσμετρούνται), δηλαδή 369 ψήφοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στη StockWatch της εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάντρας Ατταλίδου, υποστήριξη προς το πρόσωπο του κ. Μπαρόζο είχαν εκφράσει οι αρχηγοί της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων, «ωστόσο», τόνισε, «επειδή η ψηφοφορία ήταν μυστική δεν μπορούμε να έχουμε ενδείξεις για το τι ψήφισε ο κάθε ευρωβουλευτής».

Η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, οι σοσιαλιστές, είχαν αποστασιοποιηθεί από την υποψηφιότητα Μπαρόζο, χωρίς όμως να προτάξουν δικό τους υποψήφιο.

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ανήκουν στην ομάδα των σοσιαλιστών, καταψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Μπαρόζο.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |