Wednesday, September 16, 2009

Μορατόριουμ προσλήψεων... μετά τους 1083

Μορατόριουμ προσλήψεων... μετά τους 1083


Σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης και η ηγεσία της Οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) για 18-μηνο μορατόριουμ προσλήψεων, δύο μόλις μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει 1083 νέες θέσεις δημοσίων. Οι 1083 θέσεις δεν θα επηρεαστούν από τη σημερινή απόφαση.

Ο κ. Σταυράκης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, είπε ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στο θέμα της παγοποίησης των προσλήψεων για τους επόμενους 18 μήνες.

Ωστόσο σημείωσε «δεν θα επηρεαστούν οι υφιστάμενες θέσεις οι οποίες έχουν κενωθεί λόγω αφυπηρετήσεων ή άλλων λόγων ή και οι υφιστάμενες προαγωγές».

Ο κ. Σταυράκης είπε σήμερα πως μέσω του νέου προϋπολογισμού «κλείνουν δύο σημαντικά παράθυρα από τα οποία στο παρελθόν δημιουργούνταν σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό της δημόσιας υπηρεσίας. Αυτό της πρόσληψης εκτάκτων έναντι υφιστάμενων κενών θέσεων και η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, τα οποία παγοποιούνται για 18 μήνες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, δήλωσε ότι οι σχετικές εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Σταυράκη τους ικανοποιούν.

Επανέλαβε δε τη θέση της ΠΑΣΥΔΥ για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. «Εάν το 2002 με τη φορολογική αμνηστία εισέπραξε το κράτος £120 εκ. από τα κεφάλαια που είχαν φυγαδευτεί και επέστρεψαν £2,4 δισ. τότε μπορεί κάποιος να φανταστεί πόσα θα εισπράξει το κράτος εάν καταβάλουν όλοι την υποχρέωση τους έναντι του φόρου εισοδήματος», είπε.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης από τον υπουργό Οικονομικών, των κοινωνικών εταίρων και πολιτικών κομμάτων για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του προϋπολογισμού 2010.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |