Saturday, August 28, 2010

«Πόλεμος» HP-Dell


«Πόλεμος» HP-Dell

«Πόλεμος προσφορών» έχει ξεσπάσει μεταξύ Hewlett-Packard και Dell για την εξαγορά της 3PAR, με την Η-Ρ να υψώνει τον πήχη στα 2 δισ. δολάρια και να υποσκελίζει -για μία ακόμη φορά- την αντιπροσφορά της Dell, επιδεικνύοντας ότι διαθέτει τη ρευστότητα που χρειάζεται, ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της εταιρείας αποθήκευσης δεδομένων.

Η νέα προσφορά της Η-Ρ -στα τριάντα δολάρια ανά μετοχή- κατατέθηκε περίπου τρεις ώρες αφότου η Dell ανακοίνωσε ότι η 3PAR είχε αποδεχθεί την προσφορά της, ύψους 27 δολαρίων ανά μετοχή, η οποία κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη προσφορά της Η-Ρ.

Η συμφωνία της Dell με την 3PAR επιτρέπει στην εταιρεία να αντικρούει ανταγωνιστικές προσφορές, όμως οι αναλυτές θεωρούν ότι η Η-Ρ αποτελεί πιο ισχυρό παίκτη, καθώς διαθέτει ετήσια έσοδα, ύψους 114 δισ. δολαρίων, έναντι ετήσιων εσόδων στα 53 δισ. δολάρια για την Dell.

Παράλληλα, οι προσφορές της Η-Ρ ήταν πιο τολμηρές. «Η 3PAR είναι στρατηγικά σημαντική και για τις δύο εταιρείες. Δεδομένου όμως του "πολέμου προσφορών" που έχει ξεσπάσει, είναι πιο πιθανό να αναδειχθεί νικητής η Η-Ρ», εκτιμά αναλυτής της Gleacher & Co.

Οι αντιπροσφορές για 3PAR διατυπώνονται την ώρα που Dell, Η-Ρ και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επεκτείνονται σε νέους τομείς, ώστε να προσφέρουν ευρύτερης κλίμακας προϊόντα και υπηρεσίες.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |