Tuesday, September 27, 2011

Το LSE κέρδισε την μάχη για το LCH.Clearnet


Το LSE κέρδισε την μάχη για το LCH.Clearnet





Νικηφόρος κατέληξε η προσπάθεια του London Stock Exchange να αποκτήσει τον λονδρέζικο οίκο LCH.Clearnet, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης εκκαθαρίσεων συναλλαγών να προτιμήσει τον βρετανικό πάροχο έναντι της ανταγωνιστικής προσφοράς του Markit, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times.

Η συμφωνία, που μένει να εγκριθεί από τους 98 μετόχους του LCH, συνιστά μεγάλη νίκη για τον κ. Xavier Rolet τον Γάλλο επικεφαλής του LSE, ο οποίος είχε αποτύχει το καλοκαίρι να εξασφαλίσει συμφωνία με τον καναδέζικο πάροχο TMX Group.

Τα 21 μέλη του Δ.Σ. του LCH.Clearnet ενέκριναν την προσφορά του LSE στα 21 ευρώ ανά μετοχή για μεριδιο 51% στον οίκο εκκαθαρίσεων. Η προσφορά αποτιμάται στα 1 δισ. ευρώ, ενώ η Markit πρόσφερε 15 ευρώ ανα μετοχή για το σύνολο της επιχείρησης.

Η εξασφάλιση του LCH.Clearnet δίνει στο LSE τον δικό του οίκο εκκαθαρίσεων, σε μια «ριψοκίνδυνη» περίοδο για τα μεγάλα χρηματιστηριακά κέντρα, όπου δρομολογούνται μεγάλες συγχωνεύσεις και επέρχεται κύμα εποπτικών μέτρων από τις Βρυξέλλες, που θέλουν να μεταμορφώσουν το τοπίο των χρηματιστηριακών συναλλαγών και εκκαθαρίσεων, στον απόηχο της κρίσης του 2008..



source: euro2day.gr

No comments:

Share |