Tuesday, January 4, 2011

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιλέγει ασήμι;


Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιλέγει ασήμι;

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιδιώκει να εισέλθει στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων με εντυπωσιακό τρόπο, και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ασήμι, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το KingWorldNews, ο εντυπωσιακός τρόπος για τον Carlos Slim μεταφράζεται σε πρόταση εξαγοράς της Fresnillo, της μεταλλευτικής εταιρείας με έδρα το Μεξικό, η οποία αναμένεται να εξαντλήσει τις πιθανότητές της στο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ασημιού στον κόσμο. Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της Fresnillo διαμορφώνεται στα 19 δισ. δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι όταν ένας επενδυτής του βεληνεκούς του Μεξικανού μεγιστάνα που μπορεί να επενδύσει 3, 5 ή 10 δισ. δολάρια, δεν μπορεί να αγοράσει χρυσό ή ασήμι σε φυσική μορφή χωρίς να στείλει στα ύψη τις τιμές των μετάλλων, συνεπώς η εναλλακτική είναι η αγορά μίας μεταλλευτικής.

Ενδεχόμενη κίνηση του Carlos Slim θα κάνει πολλούς να επανεξετάσουν την έκθεσή τους στο ασήμι, σε μία εποχή που τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι αυξάνουν το κύρος τους στον χρηματοοικονομικό κόσμο.



source: capital.gr

No comments:

Share |