Friday, August 21, 2009

MPB: Στα €87 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου σύμφωνα με την Euroxx

MPB: Στα €87 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου σύμφωνα με την Euroxx


Στα 87 εκατ. ευρώ (χαμηλότερα κατά 60,5%) εκτιμά η Euroxx ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Marfin Popular Bank, ενώ σε επίπεδο β’ τριμήνου προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 46,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 17,2% σε τριμηνιαία βάση.

Η σε ετήσια βάση πτώση των κερδών αποδίδεται από τη χρηματιστηριακή στις πιέσεις στα έσοδα (μείωση 14,5%), απόρροια της κατά 24,4% πτώσης των καθαρών εσόδων από τόκους και της κατά 29,7% υποχώρησης των προμηθειών, της διεύρυνσης του κόστους και της σημαντικής αύξησης των απομειώσεων (αύξηση 153%).

Ωστόσο, τονίζει πως αυτό που είναι σημαντικό είναι η τριμηνιαία βελτίωση των λειτουργικών εσόδων (αύξηση 17,2%), λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των καθαρών εσόδων από τόκους (προβλέπει αύξηση 21,6% σε τριμηνία βάση στο β’ τρίμηνο του έτους (ύστερα από την κατά 34,8% υποχώρηση σε τριμηνιαία βάση στο α’ τρίμηνο του 2009), κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, που είναι αποτέλεσμα της σημαντικής υποχώρησης των επιτοκίων καταθέσεων, κυρίως στην Ελλάδα και σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο και της σταδιακής ανατιμολόγησης των χορηγήσεων. Επιπλέον, εκτιμά πως οι βελτιωμένες συνθήκες στα χρηματιστήρια στο β’ τρίμηνο του έτους, αναμένεται να έχουν υποστηρίξει τα έσοδα από προμήθειες για τα οποία προβλέπει ότι θα βελτιωθούν στο β’ τρίμηνο του έτους στα 45 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 34,7 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2009.

Η Euroxx σημειώνει ότι μετά την ανακοίνωση της οικονομικών αποτελεσμάτων της Marfin Popular Bank θα αναπροσαρμόσει ανάλογα τις εκτιμήσεις της και την τιμή-στόχο λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική αλλά και την κυπριακή τραπεζική αγορά.

Σημειώνεται πως στην παρούσα φάση έχει θέσει την τιμή-στόχο «under review» με σύσταση “equalweight”.

Η Marfin Popular Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 28 Αυγούστου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

capital.gr

No comments:

Share |