Friday, August 21, 2009

Κίνα: "Σκληροί" όροι για τράπεζες

Κίνα: "Σκληροί" όροι για τράπεζες


Απόλυτα έτοιμη να θέσει σκληρότερους όρους για τα επίπεδα της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών εμφανίζεται η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η China Banking Regulatory Commission απέστειλε προσχέδιο που αφορά στην αλλαγή των κανόνων που ισχύουν για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στους χρηματοοικονομικούς ομίλους της χώρας, στις 19 Αυγούστου.

Απαιτεί από τις τράπεζες να "αφαιρέσουν" από τα κεφάλαιά τους την αξία όλων των υβριδικών χρεών τα οποία έχουν πωλήσει σε άλλους ομίλους, προκειμένου η τρέχουσα κεφαλαιακή τους εικόνα να είναι απόλυτα "ξεκάθαρη". Οι τράπεζες έχουν περιθώριο έως τις 25 Αυγούστου να αποστείλουν τις απαντήσεις τους στην αρμόδια αρχή, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, στο Bloomberg.

Η κίνηση αυτή θέτει εκ νέου σε "συναγερμό" τις αγορές, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο τον κίνδυνο να υπάρξει "πάγωμα" των νέων χορηγήσεων στην Κίνα.

"Με αυτήν την κίνηση αφαιρείται μία από τις βασικές πηγές χρηματοδότησης των τραπεζών", τονίζει ο κ. Sheng Nan, αναλυτής στην UOB Kayhian Investment στη Σαγκάη. Όπως υπογραμμίζει "οι τράπεζες είτε θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίων, είτε να μειώσουν την παροχή δανείων προκειμένου η κεφαλαιακή τους επάρκεια να παραμείνει στα επίπεδα που επιθυμούν οι αρχές".

euro2day.gr

No comments:

Share |