Tuesday, January 12, 2010

Cadbury: Νέο «όχι» στην προσφορά της Kraft


Cadbury: Νέο «όχι» στην προσφορά της Kraft

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το 2009 και αισιόδοξες προβλέψεις ανακοίνωσε η Cadbury, σε μια τελευταία προσπάθεια να αποκρούσει την επιθετική προσφορά ύψους 10,5 δισ. στερλινών (17 δισ. δολ.) που έχει καταθέσει η Kraft Foods για την εξαγορά της.

Η βρετανική εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η «ασήμαντη» προσφορά της Kraft αποτιμά την αξία της Cadbury χαμηλότερα σε σχέση με οποιαδήποτε αντίστοιχη συμφωνία στον κλάδο και τονίζει ότι η αξία της έχει αυξηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε κατατεθεί η πρώτη προσφορά.

«Η επίδοσή μας το 2009 ήταν εξαιρετική. Εμφανίσαμε καλή αύξηση των εσόδων παρά τις πιο αδύναμες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων 80 ετών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cadbury Τοντ Στίτζερ.

Η προσφορά της Kraft σε μετρητά και μετοχές ανέρχεται σε 762 πένες ανά μετοχή, έναντι 781 πενών που έκλεισε χθες η μετοχή της Cadbury. Σήμερα άνοιξαν με πτώση 2 πενών στις 779 πένες. Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, για να γίνει δεκτή η πρόταση θα πρέπει να ξεπερνά τις 800 πένες ανά μετοχή.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως οι πωλήσεις της αυξήθηκαν πέρυσι κατά 5%, με το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας να ανέρχεται σε 13,5% έναντι πρόβλεψης για 13,3%. Αποφασίσθηκε, μάλιστα, αύξηση του μερίσματος για τη χρήση 2009 κατά 10%.

naftemporiki

No comments:

Share |