Tuesday, January 12, 2010

Obama: Σχεδιάζει να αντλήσει $120 δισ. από την εισφορά στις τράπεζες


Obama: Σχεδιάζει να αντλήσει $120 δισ. από την εισφορά στις τράπεζες

Το ποσό των 120 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να αντλήσει ο πρόεδρος Obama από την επιβολή εισφοράς στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με στόχο να ανακτήσει μέρος των κεφαλαίων που δόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος (TARP) εις βάρος των φορολογούμενων, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος.

Τα έσοδα από την εισφορά θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του ελλείμματος και την κάλυψη των εκτιμώμενων απωλειών από το TARP, που ανέρχονται στα 120 δισ. δολάρια. Λεπτομέρειες για το σχέδιο θα περιγράφονται στο κείμενο του προϋπολογισμού χρήσης 2011 που θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα διάσωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων συνέβαλε στο έλλειμμα-ρεκόρ 1,4 τρισ. δολαρίων πέρυσι. Η κίνηση έρχεται καθώς οι τράπεζες της Wall Street, έχοντας ανακτήσει τις δυνάμεις τους, είναι έτοιμες να διανείμουν μεγάλα bonus. Τα τραπεζικά έσοδα έχουν ανακάμψει στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ οι αποζημιώσεις για το 2009 πρόκειται να ισοφαρίσουν ή και να υπερβούν τα επίπεδα-ρεκόρ του 2007.

capital.gr

No comments:

Share |