Friday, July 18, 2008

Merrill Lynch: Ζημίες 4,65 δισ. δολ. - Τι λένε οι αναλυτές

Merrill Lynch: Ζημίες 4,65 δισ. δολ. - Τι λένε οι αναλυτές

Κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της Merrill Lynch, του τρίτου μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου στις ΗΠΑ, μετά και τις διαγραφές 9,7 δισ. δολαρίων στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει.
Η Moody's προέβη σε μείωση της αξιολόγησης για τη μετοχή της εταιρείας, η οποία βρέθηκε να υποχωρεί κατά 6,4% στις συναλλαγές μετά την επίσημη λήξη της συνεδρίαση της Wall Street.

Οι ζημίες της Merrill ανήλθαν σε 4,65 δισ. δολάρια ή 4,97 δολάρια ανά μετοχή από 1,96 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι τόσο η Goldman Sachs όσο και η Morgan Stanley παρέμειναν κερδοφόρες στο δεύτερο τρίμηνο.

Ένα χρόνο νωρίτερα η Merrill είχε εμφανίσει κέρδη 2,14 δισ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες από 93 λεπτά έως 4,21 δολάρια ανά μετοχή.

Διεθνείς Οίκοι

Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Merrill Lynch στα 30 δολάρια από 35 προηγουμένως προχώρησε η UBS διατηρώντας παράλληλα την σύσταση neutral. Ο οίκος σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ή πώλησης περιουσιακών της στοιχείων. Εμφανίζεται μάλιστα προβληματισμένη για την έκθεση της Merrill σε CDO’s και leveraged loans.

Η Goldman Sachs επισημαίνει τις ανησυχίες που προκαλούν οι διαγραφές της τράπεζας και μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της Merrill. Αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ήταν «πολύ απογοητευτικά» και η ζημίες τω 4,95 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αλλά και εκείνες της αγοράς. Ο οίκος μειώνει τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2008 και αναμένει ζημιές 8,85 δολαρίων από 3,55 δολάρια προηγουμένως. Για το 2009 «κόβει» τις εκτιμήσεις για τα κέρδη σε 3 δολάρια από 3,65 δολάρια, και για το 2010 σε 4 δολάρια από 4,50 δολάρια προηγουμένως.

REPORTER.GR

No comments:

Share |