Friday, July 18, 2008

UBS, Goldman και Merrill για τα αποτελέσματα της Google

UBS, Goldman και Merrill για τα αποτελέσματα της Google

Πτώση έως κατά 12% σημείωσαν οι μετοχές της Google στις συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν επενδυτές και αναλυτές.
Η μετοχή της πιο διάσημης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο έφτασε σε χαμηλά επτά μηνών. Τα κέρδη (εξαιρουμένων κάποιων εξόδων) της διαμορφώθηκαν στα 4,63 δολάρια ανά μετοχή από 4,73 δολάρια που ήταν οι εκτιμήσεις. Πρόκειται για την τρίτη φορά σε 16 τρίμηνα που η Google δεν καταφέρνει να εμφανίσει αποτελέσματα εντός των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, τα κέρδη της επιχείρησης ενισχύθηκαν στα 1,25 δισ. δολάρια ή 3,92 ανά μετοχή από 925 εκατ. δολάρια ή 2,93 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 43% στα 3,9 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές

Ανώτερα των εκτιμήσεων της Goldman Sachs ήταν τα κέρδη που εμφάνισε η Google στο τρίμηνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας εμφάνισαν άνοδο κατά 43% , ήτοι 2,8% υψηλότερα των προβλέψεων. Και τα κέρδη ανά μετοχή ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα της εταιρίας αλλά αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 (22,46 δολάρια) και του 2010 (26,49 δολάρια). H Goldman διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο στα 650 δολάρια.

Η Merrill Lynch παραμένει θετική για τις προοπτικές της μετοχή και διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο στα 719 δολάρια. Σημειώνει ότι το τρίμηνο ήταν σταθερό αλλά όχι πολύ καλό. Σε έκθεσή της για τη Google αναφέρει ότι αναμένει ανάπτυξη κερδών κατά 22% για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η UBS σημειώνει ότι τα κέρδη ανά μετοχή ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ωστόσο διατηρεί στα 700 δολάρια την τιμή στόχο και τη σύσταση αγοράς για τη Google. Ο οίκος σημειώνει ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να εμφανίσει κέρδη εντός εκτιμήσεων καθώς τα έσοδά της ήταν σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |