Friday, December 17, 2010

Bank of Montreal: Εξαγοράζει την Marshall & Isley έναντι $4,1 δισ.


Bank of Montreal: Εξαγοράζει την Marshall & Isley έναντι $4,1 δισ.

(Dow Jones)—Η Bank of Montreal θα προχωρήσει στην απόκτηση της Marshall & Isley Corp., σε ένα deal ανταλλαγής μετοχών αξίας ύψους 4,1 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της καναδικής τράπεζας στις κεντροδυτικές ΗΠΑ.

Η Bank of Montreal ανακοίνωσε σήμερα ότι, βάσει της τελικής συμφωνίας, προσφέρει 0,1257 μετοχές για κάθε μετοχή της M&I. Σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Bank of Montreal την Πέμπτη στο Τορόντο στα 62,05 δολάρια Καναδά, το deal αποτιμά την M&I στα 7,75 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Bank of Montreal αγόρασε την Amcore Bank NA, με έδρα το Rockford του Illinois, σε μία συμφωνία μέσω της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων με την οποία διεύρυνε το φάσμα της στο Illinois και το Wisconsin. Επίσης, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου που θα συνεχίσει να πραγματοποιεί μικρές εξαγορές ενσωμάτωσης για να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Η Bank of Montreal είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά. Εκτιμά ότι η εξαγορά της M&I θα ενισχύσει τα κέρδη από το 2013, εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών συγχώνευσης και ενοποίησης της τάξης των 540 εκατ. δολαρίων Καναδά.





source: capital.gr

No comments:

Share |