Thursday, November 27, 2008

Τα κέρδη της MarfinPB και οι κινήσεις της MIG

Τα κέρδη της MarfinPB και οι κινήσεις της MIG


Στα 320 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη της Marfin popular Bank στο 9μηνο του 2008 σε σχέση με τα 483 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2007 στα οποία συμπεριλαμβάνονται και πολλά έκτακτα κέρδη. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα. Η τράπεζα λόγω της πολιτικής που ακολουθεί λειτουργεί με σχετικά μικρό περιθώριο κέρδους διατηρεί όμως μια πολύ καλή σχέση δανείων προς καταθέσεις επιτρέποντας στην τράπεζα να εμφανίζει υψηλή ρευστότητα. Με βάση τα κέρδη 9μήνου τα ετήσια κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα420 με 430 εκατ ευρώ.

Όσον αφορά την MIG επιβεβαιώθηκε πλήρως το Reporter που εδώ και δύο μήνες ανέφερε ότι θα πωληθεί το 30 με 40% της Vivartia ώστε η MIG να εξοικονομήσει κεφάλαια περί το 1 δις ευρώ ώστε να ενισχύσει τα κεφάλαια που θα διαθέτει για εξαγορές στον χώρο των τραπεζών.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί επίσης ότι δύο από τις εταιρίες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο για πώληση μέρους της συμμετοχής είναι η Attica Group και η Κορασίδης. Όμως και στις δύο περιπτώσεις ακόμη δεν έχουν αποφασίσει στην MIG αν και πότε πρέπει να προχωρήσουν σε μερική πώληση των συμμετοχών. Η MIG θα ήθελε να πωλήσει μέρος τηςΚορασίδηςαλλά το ενδιαφέρον της αγοράς είναι περιορισμένο για την συγκεκριμένη εταιρία.

REPORTER.GR

No comments:

Share |