Thursday, November 27, 2008

ΗΒ: Επιβεβαιώνουν βαθμολογία οι Moody’s

ΗΒ: Επιβεβαιώνουν βαθμολογία οι Moody’s


Την ευρωστία του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας επιβεβαιώνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Μoody’s, διατηρώντας σταθερή τη βαθμολογία του. Στη νέα τελευταία αξιολόγησή του ο οίκος διατηρεί τη βαθμολογία D+ για το δείκτη οικονομικής ευρωστίας του Ομίλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η βαθμολογία αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητική, εάν ληφθεί υπόψη το κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία και η υποβάθμιση άλλων χρηματοοικονομικών οργανισμών. Πρόκειται για μια θέση την οποία ο Όμιλος κατέχει από τον Απρίλιο του 2007.

Κατά την αξιολόγηση των Moody’s λήφθηκαν υπόψη οι πιο κάτω παράγοντες:

Πρώτο, η άνετη ρευστότητα που διαθέτει ο Όμιλος παρά την οικονομική κρίση.

Δεύτερο, η ισχυρή αναγνωρισιμότητα που διατηρεί στην κυπριακή τραπεζική αγορά και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ως ένας εύρωστος χρηματοοικονομικός οργανισμός.

Τρίτο, οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Όμιλος για να ενισχύσει την ευρωστία του.

«Είναι εμφανές ότι η συντηρητική πολιτική που ακολουθήθηκε κατά τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την ανάπτυξη των εργασιών θέτουν τον Όμιλο σε γερές βάσεις για αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις, ο οποίος και μετρά τη ρευστότητα του Ομίλου, παραμένει σήμερα στο πολύ χαμηλό επίπεδο του 78%», αναφέρεται.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |