Wednesday, October 8, 2008

Ιαπωνία-Αυστραλία: 15,7 δισ. δολ. στην αγορά, μείωση των επιτοκίων στο Χονγκ Κονγκ

Ιαπωνία-Αυστραλία: 15,7 δισ. δολ. στην αγορά, μείωση των επιτοκίων στο Χονγκ Κονγκ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 15 δισ. δολ. στις χρηματαγορές διοχέτευσαν οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και Αυστραλίας και η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να συγκρατήσει την επέκταση της πιστωτικής κρίσης στην Ασία.

Η Bank of Japan (BoJ) διοχέτευσε 1,5 τρισ. γιέν [JPY=X] (14,8 δισ. δολ.) και η Reserve Bank of Australia διοχέτευσε 1,21 δισ. δολ. Αυστραλίας (856 εκατ. δολ.). Η κεντρική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ θα υπολογίζει αύριο τη βάση του επιτοκίου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Federal Reserve συν 50 μονάδες βάσης, μειώνοντας το επιτόκιο στο 2,5% από 3,5%, σύμφωνα με τον διοικητή της.

Τα διατραπεζικά επιτόκια αναρριχήθηκαν στα ύψη καθώς οι δανείστριες συσσώρευσαν μετρητά ωθώντας στο Λονδίνο το Libor στι 4,29% αυτήν την εβδομάδα.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ενδέχεται να χρειαστούν 675 δισ. δολ. τα αμέσως επόμενα χρόνια για να ανακάμψουν από την χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ .

Χθες η Federal Reserve των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού μετά την χθεσινή μείωση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Reserve Bank of Australia στο 6% από το 7%.

No comments:

Share |