Thursday, December 16, 2010

Μ. Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 7,9% στο γ΄ τρίμηνο


Μ. Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 7,9% στο γ΄ τρίμηνο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Αυξήθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών η ανεργία στο τρίμηνο έως τον Οκτώβριο στη Μ. Βρετανία, ενισχύοντας τους φόβους για ανάκαμψη της ανεργίας καθώς η χώρα οδεύει σε παρατεταμένη περίοδο λιτότητας, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS ανακοίνωσε ότι ο επίσημος διεθνής δείκτης ανεργίας, που προηγουμένως ήταν γνωστός ως δείκτης Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, αυξήθηκε κατά 35.000 στο τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο σε συνολικά 2,5 εκατ. άτομα – που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το τρίμηνο που έληξε το Μάρτιο του 2010. Αυτό ενίσχυσε το ποσοστό ανεργίας στο 7,9%, σύμφωνα με την ONS.

Συγκριτικά, ο δείκτης υποχώρησε κατά 9.000 στο τρίμηνο έως το Σεπτέμβριο, με την ανεργία στο 7,7%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αμετάβλητη ανεργία στο 7,7%.

Η ONS ανέφερε ότι ο πιο έγκαιρος δείκτης των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε κατά 1.200 το Νοέμβριο, με την ανεργία στο 4,5%.

Αυτό συγκρίνεται με την πτωτικά αναθεωρημένη πτώση κατά 5.200 και ποσοστό ανεργίας 4,5% τον Οκτώβριο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αμετάβλητες αιτήσεις επιδομάτων, και ποσοστό ανεργίας 4,5%.

Οι μέσες εβδομαδιαίες απολαβές, εξαιρουμένων των bonus, ο δείκτης που περιλαμβάνει bonus και μπορεί να προκαλέσει απότομες διακυμάνσεις στις μηνιαίες μεταβολές των πληρωμών, αυξήθηκε 2,3% στο τρίμηνο.

Η ONS επίσης ανέφερε ότι η απασχόληση του δημόσιου τομέα μειώθηκε κατά 33.000 στο τρίτο τρίμηνο του 2010 στα 6 εκατ. – στη μεγαλύτερη πτώση από το 1999.



source: capital.gr

No comments:

Share |