Thursday, December 16, 2010

Δεύτερη ημέρα σημαντικών απωλειών στο Χονγκ Κονγκ


Δεύτερη ημέρα σημαντικών απωλειών στο Χονγκ Κονγκ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τον Hang Seng να καταγράφει σημαντικές απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ινδία, ωστόσο η κεντρική τράπεζα μείωσε το ποσοστό των αποθεματικών των εμπορικών τραπεζών.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Τα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την αγορά εργασίας», σχολιάζει ο Geoff Howie, της MF Global Singapore.

Στην Ινδία, αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα μετά από έξι αυξήσεις αυτό το έτος, με τους αναλυτές ωστόσο να υποστηρίζουν ότι η παύση αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Duvvuri Subbarao διατήρησε το repurchase rate αμετάβλητο στο 6,25% και το reverse repurchase rate στο 5,25%, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Ωστόσο, η Reserve Bank of India αποφάσισε να μειώσει το ποσοστό των αποθεματικών των εμπορικών τραπεζών με σκοπό να «απελευθερώσει» ρευστότητα.

Εξάλλου, η Κίνα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι και έξι φορές, ως το τέλος του επομένου έτους, καθώς ο πληθωρισμός φαίνεται να εδραιώνεται στην οικονομία. Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις της Mizuho Research, και συγκεκριμένα του επικεφαλής οικονομολόγου της, Takamoto Suzuki. Ο Suzuki δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει στηριχθεί στα ποσοστά των αναγκαίων αποθεματικών για να ελέγξει τη ρευστότητα, με τα επίπεδα να βρίσκονται στο 20%, υπάρχει λίγος χώρος για αυξήσεις.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific υποχωρεί 0,7% στις 134,18 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο Nikkei ενισχύεται 0,01% στις 10.311,29 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημειώνει άνοδο 0,16%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,54%. Στην Κίνα, αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στο -0,46%, και τον ευρύτερο CSI 300 στο -0,52%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,41%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν καταγράφει μικρή άνοδο 0,29%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει άνοδο 0,34%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία ενισχύεται σε ποσοστό 0,27%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex υποχωρεί -0,35%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει πτώση 0,17%.



source: capital.gr

No comments:

Share |