Thursday, December 16, 2010

Μ. Βρετανία: Αύξηση 1,1% στις λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο


Μ. Βρετανία: Αύξηση 1,1% στις λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Σχεδόν ανάλογα των εκτιμήσεων αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία το Νοέμβριο, δίνοντας περαιτέρω ενδείξεις ισχυρών καταναλωτικών δαπανών ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων και της αύξησης του φόρου πωλήσεων τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,3% έναντι του Οκτωβρίου ενώ σημείωσαν άνοδο 1,1% έναντι του Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του όγκου λιανικών πωλήσεων το Νοέμβριο σε ποσοστό 0,4% σε μηνιαία βάση και 0,7% στο έτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η μηνιαία αύξηση του Νοεμβρίου έρχεται μετά την ισχυρή αύξηση του Οκτωβρίου, όταν οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία και σε μηνιαία βάση και 0,3% σε ετήσια.

Η ανάλυση των στοιχείων του Νοεμβρίου δείχνει ότι οι πωλήσεις των άλλων καταστημάτων, που περιλαμβάνουν τους εμπόρους αθλητικών ειδών, τα φαρμακεία και τα βιβλιοπωλεία, ενισχύθηκαν 2,0% σε μηνιαία βάση και 7,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ONS.

Ο όγκος των πωλήσεων εκτός καταστημάτων, που περιλαμβάνει τις διαδικτυακές και ταχυδρομικές παραγγελίες, υποχώρησε 0,9% σε μηνιαία βάση, ωστόσο αναπτύχθηκε 7,1% σε ετήσια.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων ενισχύθηκαν 0,6% σε μηνιαία βάση και υποχώρησαν 1,3% σε ετήσια.

Η ONS ανέφερε ότι υπήρξαν κάποια ανεπίσημα στοιχεία ότι η πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες έπληξαν τις λιανικές πωλήσεις στη βόρεια Αγγλία στα τέλη Νοεμβρίου.

Η ONS ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων, αποτελώντας ποσοστό-ρεκόρ 10,5% των πωλήσεων του Νοεμβρίου, ή 660 εκατ. λίρες.

Την Τετάρτη, το ισοζύγιο του όγκου λιανικών πωλήσεων στη δημοσκόπηση Δεκεμβρίου του Confederation of British Industry΄s Distributive Trades ενισχύθηκε στο +56 λίγο πριν τα Χριστούγεννα από +43 το Νοέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002.





source: capital.gr

No comments:

Share |