Monday, July 28, 2008

Στα υψηλότερα ενός μηνός το δολάριο

Στα υψηλότερα ενός μηνός το δολάριο

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός έναντι του γιέν [JPY=X] διαπραγματεύθηκε δολάριο των ΗΠΑ μετά την έγκριση νόμου από το Κογκρέσο για την στήριξη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ Fannie Mae και Freddie Mac.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι κυβερνητική έκθεση αυτήν την εβδομάδα θα δείξει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο περισσότερο από τον διπλάσιο ρυθμό των τριών προηγούμενων μηνών. Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας εν μέσω ανησυχιών ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα δάνεια κατοικιών των ΗΠΑ διευρύνονται μετά και την ανακοίνωση της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ότι τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα μειωθούν τουλάχιστον έως 25%.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στα 108,07 γιέν και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιουνίου πριν διαπραγματευθεί στα 107,94 γιέν στις 11:41 π.μ. στο Τόκυο από 107,84 στις 25 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,5704 από 1,5709 δολ. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 169,51 έναντι του γιέν, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 169,96 γιέν που αναρριχήθηκε στις 23 Ιουλίου και σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση από τα 169,40 γιέν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Το ουόν της Ν. Κορέας σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 1.005,90 έναντι του δολαρίου μετά την εμφάνιση πλεονάσματος του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά σε επτά μήνες τον Ιούνιο.

Το γιουάν της Κίνας υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στα 6,8274 ανά δολάριο εν μέσω εικασιών ότι η κυβέρνηση θα περιορίσει την ανατίμηση του νομίσματος για να βοηθήσει τους εξαγωγείς. Το γιουάν φέτος έχει σημειώσει άνοδο 7% τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 λοιπών πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων της Ασίας, εκτός της Ιαπωνίας.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε για πέμπτη ημέρα μετά την ανακοίνωση της ANZ, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ότι θα εμφανίσει μειωμένα κέρδη. Το νόμισμα της Αυστραλίας υποχώρησε στα 95,31 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 95,62 σεντς που ήταν αργά κατά την διαπραγμάτευσή του στις 25 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |