Friday, April 17, 2009

"Φτωχότεροι" οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με το Forbes

"Φτωχότεροι" οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με το Forbes

Πλουσιότερος σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού ο Μιχαήλ Προχόροφ
Μόσχα: Η οικονομική κρίση έπληξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ρωσίας, των οποίων οι περιουσίες συνολικά μειώθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% μέχρι και 142 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Η κρίση έπληξε όλον τον κόσμο: τους επενδυτές, τους βιομηχάνους, τους παραγωγούς", επισημαίνει το περιοδικό. "Κανένα μέλος του 'χρυσού αιώνα΄δεν είδε την περιουσία του να αυξάνεται", προσθέτει.

Επικεφαλής της λίστας ο 43χρονος Μιχαήλ Προχόροφ μεγιστάνας της υψηλής τεχνολογίας και των μεταλλευμάτων με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, 42 χρόνων, με περιουσία 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος είναι ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου Λουκόιλ Βαγκίτ Αλεκπέροφ με 7,8 δισεκατομμύρια.

Ο Ολεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της βιομηχανίας αλουμινίου Rusal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα είναι μόλις 10ος στη λίστα.

POLITIS

No comments:

Share |