Friday, April 17, 2009

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου


Η Citigroup Inc. ανακοίνωσε σήμερα ζημιές 0,18 δολ. ανά κοινή μετοχή με τα συνολικά έσοδα να διαμορφώνονται στα 24,8 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 99% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με οδηγό τα ισχυρά αποτελέσματα από τον τομέα Θεσμικών Πελατών.

Τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. δολ. τερματίζοντας το πτωτικό σερί των πέντε προηγούμενων τριμήνων, ενώ στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται επίσης 7,3 δισ. δολ. σε καθαρές πιστωτικές ζημιές και 2,7 δισ. δολ. καθαρές ζημιές για επισφαλείς απαιτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ζημιά των 0,18 δολ. ανά μετοχή αντανακλά την αναρρύθμιση τον Ιανουάριο του 2009 της τιμής μετατροπής των 12,5 δισ. δολ. σε μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές που εκδόθηκαν σε ιδιωτική τοποθέτηση τον Ιανουάριο του 2008.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, "αυτό δεν είχε αντίκτυπο στα καθαρά κέρδη, ωστόσο οδήγησε στη μείωση των διαθέσιμων κερδών στους κατόχους κοινών μετοχών κατά 1,3 δισ. δολ. ή 0,24 δολ. ανά μετοχή. Χωρίς την εν λόγω μείωση τα κέρδη ανά μετοχή ήταν θετικά".

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters έκαναν λόγο για ζημιές της τάξης των 32 cents ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο.

Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου (Net Interest Margin) διαμορφώθηκε στο 3,30% αυξημένο κατά 50 και 8 μονάδες βάσης έναντι του πρώτου και του τέταρτου τριμήνου του 2008 αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 3,7 δισ. δολ. ή 23%, από το α΄ τρίμηνο του 2008.

Τέλος, ο δείκτης βασικής κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) διαμορφώθηκε στο 11,8% περίπου έναντι 7,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |