Tuesday, July 7, 2009

Γαλλία - Βρετανία: Προθεσμία για τη διαφάνεια στους φορολογικούς παραδείσους

Γαλλία - Βρετανία: Προθεσμία για τη διαφάνεια στους φορολογικούς παραδείσους

Μέτρα για την αντιμετώπιση της αστάθειας στις τιμές του πετρελαίου, καθώς και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για τη διαφάνεια των φορολογικών παραδείσων ζήτησαν Γαλλία και Βρετανία, στο πλαίσιο της Γαλλοβρετανικής συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Εβιάν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν να οριστεί ο Μάρτιος του 2010 ως η τελική διορία που θα πρέπει οι φορολογικοί παράδεισοι να έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν τα κριτήρια του ΟΟΣΑ για μεγαλύτερη διαφάνεια, διαφορετικά θα έχουν κυρώσεις.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο οι δύο χώρες τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για τη σταθερότητα των τιμών με τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες να εξετάζουν διεξοδικά του μηχανισμούς της πετρελαϊκής αγοράς που οδήγησαν στις διακυμάνσεις των τιμών.

Μπράουν και Σαρκοζί κάλεσαν επίσης τους ηγέτες του G20 στην επικείμενη σύνοδο του Σεπτεμβρίου να λάβουν ομόφωνες αποφάσεις για τη ρύθμιση του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος, καθώς και νέες πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης.


naftemporiki

No comments:

Share |