Tuesday, July 7, 2009

Απώλειες 2% για το αργό- Κάτω από τα 63 δολάρια

Απώλειες 2% για το αργό- Κάτω από τα 63 δολάρια

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η τιμή του αργού, διευρύνοντας την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα αδύναμα θεμελιώδη στην αγορά ενέργειας ενθαρρύνουν τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πώληση των ενεργειακών προϊόντων. Παράλληλα, κάμψη αναμένεται να καταδείξουν και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα που θα ανακοινωθούν αύριο. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου για το αργό υποχωρεί κατά 1,25 δολάρια, ή 2% στα 62,80 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες καταγράφει και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ υποχωρώντας κατά 1,36% στα 62,64 δολάρια το βαρέλι.

Ακόμη, έκθεση της Morgan Stanley για τον κλάδο ενέργειας τοποθετεί στα 65 δολάρια το βαρέλι την τιμή του αργού την επόμενη χρονιά, έναντι 48 δολαρίων το 2009.

Επιπλέον, σε έκθεσή της η Merrill Lynch προχωρά σε αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεών της για την τιμή του πετρελαίου προχώρησε, εξαιτίας της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο ανάκαμψης των τιμών του αργού παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Merrill Lynch προβλέπουν την τιμή του αργού τύπου μπρεντ στα 59 δολάρια το βαρέλι και του αργού τύπου WTI crude στα 58,50 δολάρια το βαρέλι για το 2009. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 52 δολάρια το βαρέλι.

«Αν και αναμέναμε μια σταθερή ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές πετρελαίου προς τα 51 δολάρια το βαρέλι στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, οι τιμές έχουν σημειώσει ταχύτερη άνοδο από τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων βασίζονται στη σημαντική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην παγκόσμια οικονομία και σε μια λίγο καλύτερη των εκτιμήσεων σφιχτή ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου», αναφέρει στην έκθεση η Merrill Lynch.

reporter.gr

No comments:

Share |