Tuesday, July 7, 2009

ΗΠΑ: Ανάγκη για δεύτερο πακέτο στήριξης διαπιστώνει σύμβουλος του Ομπάμα

ΗΠΑ: Ανάγκη για δεύτερο πακέτο στήριξης διαπιστώνει σύμβουλος του Ομπάμα

Και δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης, κυρίως για έργα υποδομής, πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ΗΠΑ, καθώς το πακέτο ύψους 787 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε το Φεβρουάριο απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων, δήλωσε η Laura Tyson, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Το τωρινό πακέτο ''θα επιδράσει θετικά, αλλά η πραγματική οικονομία είναι ένας πιο άρρωστος ασθενής,'' ανέφερε η Tyson σε ομιλία της στη Σιγκαπούρη. Το πακέτο θα έχει πιο προφανείς επιδράσεις κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι η προσωπική της γνώμη και όχι της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις της Tyson έρχονται σε αντίθεση με τις επισημάνσεις του αντιπροέδρου Joe Biden και του συναδέλφου της συμβούλου του Ομπάμα Austan Goolsbee, οι οποίοι πριν δύο μέρες είπαν πως είναι νωρίς για δεύτερο πακέτο στήριξης.

Ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωσε τον περασμένο μήνα πως δεν χρειάζεται ακόμη δεύτερο πακέτο, αν και αναμένει πως το ποσοστό της ανεργίας θα ξεπεράσει το 10% φέτος. Όταν υπέγραψε το πρώτο πακέτο το Φεβρουάριο, οι οικονομολόγοι του προέβλεπαν ότι θα κρατήσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 8%.

reporter.gr

No comments:

Share |