Friday, July 16, 2010

"Βουτιά" 2,9% για το Nikkei


"Βουτιά" 2,9% για το Nikkei

Πτωτικό τέμπο για τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Nikkei να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα έξι εβδομάδων. Τα απογοητευτικά μάκρο των ΗΠΑ επισκιάζουν τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε σε ποσοστό 2,9%, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη ενώ αναλυτές κάνουν λόγο για εν μέρει τεχνική αντίδραση. Οι όγκοι των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές ήταν περιορισμένος, αντανακλώντας το θερινό τέμπο αλλά και την αβεβαιότητα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το επενδυτικό κλίμα πλήττεται κατά κύριο λόγο από τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ», σχολίασε ο Hidenori Suezawa, επικεφαλής αναλυτής της Nikko Cordial Securities στην Ιαπωνία.

Σε εταιρικό επίπεδο, καλύτερο ξεκίνημα από αυτό στη Σαγκάη πραγματοποίησαν σήμερα οι μετοχές της Agricultural Bank of China στο Χονγκ Κονγκ, καθώς κατέγραψαν άνοδο στο ντεμπούτο τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου. Οι μετοχές τύπου H (που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ) της AgBank άνοιξαν στα 3,25 δολάρια Χονγκ Κονγκ και ενισχύθηκαν στα 3,27 HK$, με κέρδη 2,2% πάνω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Στην Αυστραλία, η πρωθυπουργός Julia Gillard φέρεται να αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Η Gillard θα καθορίσει την ακριβή ημερομηνία και επισήμως το Σάββατο ωστόσο η τελική εντολή αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη για να επιτρέψει σε περισσότερο κόσμο να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, υποχώρησε 1% στο Τόκιο, στις 115,78 μονάδες.

Επίσης στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 2,9% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 9.404,68 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 2,00%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινήθηκε πτωτικά 0,07%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,95% και ο Shenzhen Composite κατά 0,82%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει πτώση 0,78%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες 0,53%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,52%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 καταγράφει πτώση 0,48%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία σημειώνει επίσης πτώση 0,51%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε με οριακά κέρδη 0,05%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη ενισχύθηκε 0,21%.

source: capital.gr

No comments:

Share |