Thursday, May 15, 2008

DSG: Μειώνει το μέρισμα κατά 50%, κλείνει 77 καταστήματα

DSG: Μειώνει το μέρισμα κατά 50%, κλείνει 77 καταστήματα

Σε μείωση του μερίσματός της κατά 50% και κλείσιμο έως 77 καταστημάτων σχεδιάζει να προχωρήσει η DSG International, η βρετανική ιδιοκτήτρια των καταστημάτων ηλεκτρονικών PC World και Currys, έπειτα από τρία διαδοχικά χρόνια πτωτικής κερδοφορίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προέβλεψε πως η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις και υποστήριξε πως είναι «δύσκολο» να εκτιμηθούν τα κέρδη. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η DSG, οι πωλήσεις της στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο υποχώρησαν, κατά τις 29 εβδομάδες μέχρι τις 3 Μαΐου, κατά 1%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της δύο φορές φέτος, καθώς οι πελάτες της φαίνεται πως στρέφονται στις αγορές μέσω διαδικτύου και στα σούπερ-μάρκετ. Οι μετοχές της βρέθηκαν σήμερα στο Λονδίνο σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Στα σχέδια της DSG συμπεριλαμβάνονται δαπάνες ύψους 110 εκατ. στερλινών περίπου για την ανάκαμψη της κερδοφορίας της καθώς και μείωση των δαπανών κατά 50 εκατ. στερλίνες στο οικονομικό έτος του 2009. Η εταιρεία εκτιμά πως τα προ φόρων κέρδη της θα διαμορφωθούν στη χρήση 2008 μεταξύ 200 εκατ. στερλινών και 210 εκατ. στερλινών.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |