Thursday, May 15, 2008

Credit Agricole: Κάμψη κερδοφορίας κατά 66% στο α’ τρίμηνο

Credit Agricole: Κάμψη κερδοφορίας κατά 66% στο α’ τρίμηνο

Στα 892 εκατ. ευρώ, από 2,655 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, υποχώρησαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Credit Agricole ως αποτέλεσμα του σοβαρού αντίκτυπου που είχαν στην τράπεζα οι αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Το ισχυρότερο πλήγμα υπέστη το τμήμα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, με την τράπεζα να ανακοινώνει την αποχώρηση του Μαρκ Λίτζλερ από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Πατρίκ Βαλρόφ.

Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος επιβεβαίωσε, παράλληλα, τα σχέδιά του να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5,9 δισ. ευρώ πριν από το καλοκαίρι, σε περίπτωση που παραμείνουν οι συνθήκες αυτές στην αγορά. Αποκάλυψε ακόμη ότι σκοπεύει να πουλήσει πάγιά του «όπως και αν χρειάζεται», εντός των επόμενων 18 μηνών, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική του θέση.

Σύμφωνα με την Credit Agricole, οι διαγραφές στην επενδυτική της τράπεζα Calyon, που σχετίζονται με την αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου, διαμορφώθηκαν σε 1,205 δισ. ευρώ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |