Tuesday, May 24, 2011

Μ. Βρετανία: Συρρικνώθηκε η ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων το Μάιο


Μ. Βρετανία: Συρρικνώθηκε η ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων το Μάιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Σε σταθερά αργό ρυθμό ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της Μ. Βρετανίας σε ετήσια βάση το Μάιο, καθώς οι ανησυχίες για τις δαπάνες κράτησαν πολλούς καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Confederation of British Industry.

Στην τριμηνιαία της δημοσκόπηση, η Συνομοσπονδία των Βρετανικών Βιομηχανιών ανακοίνωσε πως το ισοζύγιο λιανικών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο +18 το Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από το +21 που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο και χαμηλότερα από τη μέση τάση των τελευταίων ετών.

“Η ανάπτυξη των πωλήσεων είναι υποβαθμισμένη και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα για κάποιο διάστημα”, αναφέρει ο γενικός διευθυντής John Cridland.

Ωστόσο, το μέγεθος ήταν μεγαλύτερο από τις προσδοκίες των λιανοπωλητών που το τοποθετούσαν στο -1 και των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για +7.

Σημειώνεται πως το ισοζύγιο είναι η διαφορά μεταξύ του ποσοστού των εταιρειών που ανακοίνωσαν υψηλότερες πωλήσεις και εκείνων που είχαν χαμηλότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τέλος, για τον Ιούνιο, οι λιανοπωλητές αναμένουν ισοζύγιο της τάξης του +14.



source: capital.gr

No comments:

Share |