Tuesday, May 24, 2011

Οι δαπάνες των κομμάτων για διαφήμιση


Οι δαπάνες των κομμάτων για διαφήμιση

Το €1,5 εκ. έφθασαν οι δαπάνες των κομμάτων για πολιτικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Matrix Media που περιλαμβάνουν τις καταχωρήσεις στον τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Μέσα σε δυόμιση μήνες τα κόμματα βομβάρδισαν τους ψηφοφόρους με εκατοντάδες διαφημιστικά μηνύματα στα ΜΜΕ, αξιοποιώντας τα αυξημένα κονδύλια που λαμβάνουν από τους φορολογούμενους για σκοπούς προεκλογικής εκστρατείας.

Πρώτο κόμμα στην πολιτική διαφήμιση σύμφωνα με τα στοιχεία είναι το ΑΚΕΛ με συνολική δαπάνη €454 χιλ., εν μέρει λόγω της δαπάνης για προβολή στη Χαραυγή που θεωρείται κομματική εφημερίδα.

Δεύτερο στις καταχωρήσεις στα ΜΜΕ ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ, με €412,5 χιλ.

Το πρώτο κόμμα, ο ΔΗΣΥ ακολούθησε το ΔΗΚΟ με €363,4 χιλ., η ΕΔΕΚ με €129 χιλ., το ΕΥΡΩΚΟ με €103,4 χιλ., το Κίνημα Οικολόγων με €20,1 χιλ., το ΚΥ.ΠΡΟ.Σ με €1528, ο Ζυγός Κίνημα Πολιτών με €615 και το ΛΑΣΟΚ με €264.

Πάντως τη μερίδα του λέοντος στην πολιτική διαφήμιση έλαβε για άλλη μια φορά η τηλεόραση όπου μέχρι τις 15 Μαΐου τα κόμματα δαπάνησαν συνολικά €812 χιλ., στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι καταχωρήσεις στα έντυπα μέσα όπου μέχρι τις 18 του μήνα δαπανήθηκαν €616,5 χιλ., ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Ραδιόφωνο στο οποίο μέχρι τις 13 Μαΐου δόθηκαν €69 χιλ.

Τα στοιχεία, που στηρίζονται σε υπολογισμούς του κόστους καταχώρησης διαφημίσεων στο κάθε ΜΜΕ, δεν περιλαμβάνουν τις outdoor διαφημίσεις που εκτιμάται ότι είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην πολιτική διαφήμιση.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |