Tuesday, May 24, 2011

Γερμανία: Στο 1,5% επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο


Γερμανία: Στο 1,5% επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας επιβεβαίωσε σήμερα την αρχική της εκτίμηση για ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο της τάξης του 1,5%, αμετάβλητη από την πρώτη της εκτίμηση.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η συνολική αξία των αγαθών και υπηρεσιών που παράγει η οικονομία, ενισχύθηκε 4,9% σε επίπεδο έτους στο πρώτο τρίμηνο, σε αναπροσαρμοσμένη για τον πληθωρισμό βάση.

Η Destatis επιβεβαίωσε ότι η εγχώρια οικονομία συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη πρώτου τριμήνου. Ανέφερε ότι η εγχώρια ζήτηση πρόσθεσε μία ποσοστιαία μονάδα στην αναπροσαρμοσμένη σε επίπεδο τριμήνου ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου. Στις επιμέρους κατηγορίες, η ιδιωτική κατανάλωση πρόσθεσε 0,2%, ενώ η κρατική κατανάλωση πρόσθεσε επίσης 0,2%.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ενισχύθηκαν 0,9%, ενώ οι επενδύσεις εξοπλισμού 0,3% και οι κατασκευές 0,6%. Οι μεταβολές των αποθεμάτων αφαίρεσαν 0,4% από το ΑΕΠ, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο πρόσθεσε 0,5%.

Η στατιστική υπηρεσία επανέλαβε ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο τέταρτο τρίμηνο εμπόδισαν την ανάπτυξη, η οποία έφτασε μόλις στο 0,4% στο εν λόγω τρίμηνο, γεγονός που έδωσε θετική ώθηση στην ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.



source: capital.gr

No comments:

Share |