Monday, January 9, 2012

Μ. Βρετανία: Προς διατήρηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50%


Μ. Βρετανία: Προς διατήρηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50%

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)- Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα σχέδια κατάργησης της επιβολής ανώτατου φορολογικού συντελεστή εισοδήματος 50% έως το 2015, μεταδίδει η Daily Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκθεση της βρετανικής φορολογικής υπηρεσίας που θα δημοσιοποιηθεί μετά της 31 Ιανουαρίου αναμένεται να δείξει πως ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής έχει φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια βρετανικών λιρών στα ταμεία της κυβέρνησης.

Αυτό καθιστά δύσκολη πολιτικά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το φορολογικό συντελεστή σε μια περίοδο που τα χαμηλά εισοδήματα βρίσκονται αντιμέτωπα με αυξήσεις που δεν ξεπερνούν τον πληθωρισμό και με αβεβαιότητα σε σχέση με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής που επιβάλλεται σε εισοδήματα που ξεπερνούν τις 150.000 στερλίνες, έχει δεχτεί έντονη κριτική ως παράγοντας παρεμπόδισης της οικονομικής ανάπτυξης.

Η The Telegraph επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του ανώτατου συντελεστή φέρεται να δήλωσε: «Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σύντομα».





source: capital.gr

No comments:

Share |