Tuesday, April 5, 2011

Σε "Βaa1" από "Α3" υποβάθμισε την Πορτογαλία η Moody΄s


Σε "Βaa1" από "Α3" υποβάθμισε την Πορτογαλία η Moody΄s


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της Πορτογαλίας, κατά μία βαθμίδα, προχώρησε η Moody’s, ενώ παράλληλα έθεσε την αξιολόγηση της χώρας σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πιο αναλυτικά, η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας σε «Baa1» από «Α3» και έθεσε σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση τόσο τα μακροπρόθεσμα όσο και τα βραχυπρόθεσμα ομολόγα της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου.

Η απόφαση της Moody’s, σύμφωνα ανακοίνωση του οίκου, οφείλεται κυρίως στην αυξημένη πολιτική, δημοσιονομική και οικονομική αβεβαιότητα, που ενισχύει τον κίνδυνο η κυβέρνηση να μην καταφέρει να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του ελλείμματος που καθόρισε στην αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης για την περίοδο 2011-2014 και να θέσει τα οικονομικά της σε βιώσιμη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο οίκος Fitch υποβάθμισε την αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τρεις βαθμίδες σε "ΒΒΒ-" από "Α-".



source: capital.gr

No comments:

Share |