Thursday, October 2, 2008

«Πράσινο» από Ε.Ε. για το σχέδιο διάσωσης της Bradford & Bingley

«Πράσινο» από Ε.Ε. για το σχέδιο διάσωσης της Bradford & Bingley

Το σχέδιο διάσωσης της βρετανικής τράπεζας Bradford & Bingley ενέκρινε με σημερινή απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ αναφερόμενη στη μερική κρατικοποίηση του βελγο-ολλανδικού ομίλου Fortis εκτίμησε πως δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση με τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού.

Παρουσιάζοντας τη θέση της Κομισιόν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη, η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού επίτροπος Νίλι Κρους τόνισε πως όσον αφορά την γαλλο-βελγική Dexia θα υπάρξει επείγουσα εξέταση από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες σχετικά με τις πιθανές κρατικές ενισχύσεις που έχουν χορηγηθεί.

Η ευρωπαία επίτροπος ανέφερε ακόμη πως και στις τρεις περιπτώσεις ήταν ενήμερη για τις προθέσεις των αρμόδιων αρχών και πως η ίδια συνεργάστηκε με τις ενδιαφερόμενες χώρες για τα υπό διαπραγμάτευση σχέδια διάσωσης. Παράλληλα, τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ιρλανδικές αρχές για τις εγγυήσεις των καταθέσεων σε έξι τράπεζες αλλά και με τις γερμανικές για τη διάσωση της τράπεζας Hypo Real Estate.

Η κ. Κρους ζήτησε ακόμη από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να μην προχωρούν σε μονομερή μέτρα αλλά να είναι σε επαφή και να ενημερώνουν για τις κινήσεις τους την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |