Thursday, October 2, 2008

Xαμηλά ενός έτους για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Xαμηλά ενός έτους για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ θα υπογραμμίσει στη σημερινή του ομιλία τον κίνδυνο να περάσει σε φάση ύφεσης η οικονομία της περιοχής.
Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,3903 από 1,4009 χθες. Νωρίτερα έφτασε και το 1,3856, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα για το ευρώ από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2007.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε χαμηλά δύο ετών έναντι του γεν εν όψει της σημερινής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Η πλειοψηφία των αναλυτών «βλέπει» διατήρηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ στο 4,25%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.

Ωστόσο, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs και η JP Morgan ευθυγραμμίστηκαν αυτή την εβδομάδα με την εκτίμηση της Citigroup ότι πριν το τέλος του 2008 θα δούμε μία μείωσης των επιτοκίων στην ευρωζώνη.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται σήμερα έναντι αρκετών νομισμάτων μετά και την έγκριση που έλαβε από τη Γερουσία το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Παράλληλα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα «διευθετήσουν» τα προβλήματα της οικονομίας πιο γρήγορα από την Ευρώπη.

REPORTER.GR

No comments:

Share |